0. Felia és a nurd-völgyi örökös – előzménykötet

A Fyvone-sorozat előzménykötete Yvone nagynénjének nurd-völgyi kalandjait meséli el és egyúttal felvezeti a sorozat első részének eseményeit.

A várandós Felia Fitzgeraldra levelet hagy elhunyt férje, Bertrand, ám a titokzatos üzenet csupán egy ismeretlen skóciai faluban rejlő ház címét rejti. Felia kisvártatva rálel a ház régi tulajdonosának naplójára, melyben egy különleges, távoli világ bontakozik ki a szeme előtt. A koboldok mágikus birodalma alig egy karnyújtásnyira van. Vajon Bertrand tudott erről a varázslatos helyről? És Claryssa – a romos ház egykori lakója – miként került kapcsolatba ezekkel a legendás lényekkel? Felia útra kel, hogy feltárja férje múltját egy másik, idegen világban, és felülkerekedjen a gonosz erőkön és saját kétségein.

(Az anyag idén még pályázatokon vesz részt, ezért nem kerül fel az oldalra. )

Illusztráció a kézirathoz – rajz: Kazsimér Nóra
  1. Yvone és az Őrület tőre (2014)

A Fyvone-sorozat első része.

A mindig vidám és álmodozó Yvone a megszokott izgatottsággal utazik el szeretett unokatestvéréhez, Skócia legbizarrabb falvába. Ám Cedric baljóslatú meglepetéssel az oldalán érkezik, Yvone-t pedig megtévesztő események árnyai üldözik. Egy véletlen baleset folytán a lány rálel egy titokban tartott, varázslatos helyre, ahol legmerészebb álmai elevenednek meg. Nurd-völgy legádázabb ellensége, a sötét és gonosz Herzeloide Úrnő egy elveszettnek hitt tőrrel kívánja véghezvinni ördögi tervét.
Megkezdődik a hajsza a tőrért alkimisták rejtvényei, egy őrült unokatestvér és vagy ezer kalandos, ám cseppet sem veszélytelen varázslat kövezte úton keresztül, amelyen egy koboldfiú, William szegődik Yvone útitársául.
Ám a számára kijelölt úton, Yvone-nak egyedül kell elindulnia..

A könyv jelenleg nincs kiadói szerződésben és forgalomban! 

A könyv hivatalos borítója – rajz: Kazsimér Nóra

2. Yvone és a kulcsőrzők tornája (2018)

A Fyvone-sorozat második kötete, melyben William, Yvone koboldbarátja egy végzetesnek ígérkező kulcsőrző tornára készül, ahol hamar kiderül, senki sem az, akinek látszik. A kézirat várhatóan 2018-ban készül el.

kép: borító vázlat – rajz: Kazsimér Nóra