Szállj meg kedvenc regényszereplőd otthonában – könyves Airbnb házak a vakációra

Gyakran kívánjuk olvasás közben, hogy bárcsak a valóságban is vethetnénk egy pillantást a kezünkben tartott regény főszereplőjének lenyűgöző hajlékára. Most ránk mosolygott a szerencse, vagy inkább az Airbnb, ugyanis általa lehetőségünk nyílik meglátogatni kedvenc történeteink ikonikus otthonait – pontosabban azok hangulatát idéző kópiáit.  

Outlander – Edinburgh, Skócia

Az edinburgh-i otthonba való belépéskor nem véletlenül érezhetjük, hogy megállt az idő. A csodás kőtornyairól is híres történelmi épület egy romantikus, egy hálószobás kúria, pompás kilátással a Leith folyóra. Néhány modern apróságon kívül a festői ingatlan patinás enteriőrrel büszkélkedhet, mely garantálja az álomszerű időtöltést a Diana Gabaldon története iránt rajongó könyvmolyoknak. Sajnos el kell szomorítanom nőtársaimat, Jamie Fraser nem jár bónuszban az ingatlanhoz.

Foglalás ITT

A nagy Gatsby – Bridgehampton, New York

A forró délibábban derengő napok tökéletesek arra, hogy elmerüljünk egy kicsit a bódító nosztalgiában. Ez a Long Island-i, hűtött vizű medencével rendelkező birtok aprólékosan gondozott pázsitjával és luxus belterével hamar elrepít az amerikai szesztilalom egyszerre sötét és csillogó korába. Ha a hétvégét szívesen töltenétek F. Scott Fitzgerald fantáziájában, akkor ne hagyjátok ki a közelben zúgó óceánt se, talán épp Daisy Buchanan sétál a parton…

Foglalás ITT

Hatalmas kis hazugságok -Palm Beach, Ausztrália

A dolgok első ránézésre sokszor teljesen másnak látszanak, mint amilyenek valójában. Bár ez az állítás Liane Moriarty minden karakterére igaz, erre a lenyűgöző part menti otthonra biztosan nem.  Ahogy azt a mellékelt fotó is mutatja, a szállás erkélyéről lenyűgöző kilátás nyílik a strandra és az ikonikus Barrenjoey világítótoronyra. Itt anélkül tölthetünk el néhány pihentető napot, hogy bosszankodnunk kellene… hát, úgy kb akármin. Mindenesetre kilenc idegen tutira elfér a pazar lakosztályban 😉

Foglalás ITT

Szerelmünk lapjai – New Bern, Észak-Karolina

 

 

Romantikus nyaralásról álmodozol Észak-Karolinában? Ez a mesébe illő, folyó parti kuckó megfelel minden kívánalomnak – fehér verandás, családias, meghitt, és a közeli stégen a nap bármelyik percében újrajátszható az a bizonyos esőben csókolózós jelenet… Eszményi helyszín, ha a nyüzsgő belvárostól távol, egy idilli fészekben szeretnénk hódolni legkedvesebb időtöltésünknek, egy Nicholas Sparks regény újraolvasásának.

Foglalás ITT

Büszkeség és balítélet – Chawton, Anglia

Hol máshol is lehetne ez a csodás kúria, mint a regény születésének helyszínén! Bár sajnos tó nincs a kertben, és így értelemszerűen fehér inges Darcy-k sem lubickolnak a habokban, a hely egykori tulaja igen prominens szomszéddal büszkélkedhetett. A legendás mű szerzője csupán néhány sarokra lakott ettől a vörös téglás rezidenciától, úgyhogy látnivaló bőven akad a bájos kis faluban. A sétákhoz szigorúan Austen kötet, és egy jóképű gardedám dukál.

Foglalás ITT

Interjú a vámpírral – New Orleans, Louisiana

Történelmi jelentőségű házikóval van dolgunk, melyre nem is annyira illik a kicsinyítő képző, hiszen több mint 160 éves (talán a tulajjal egyidős…). Elég a képre pillantani ahhoz, hogy megállapítsuk, az épület simán letagadhat a korából – eredeti kandalló, mahagóni lépcső, kifogástalan állapotban megmaradt beltér. A napfényes órákat kerülőknek épp megfelelő fekvésű, az éj leple alatt pedig kényelmesen megközelíthető a hangulatos francia negyed. A fokhagymával azért csak csínján!

Foglalás ITT

A szolgálólány meséje – Newton, Massachusetts

Ez a klasszikus New England-i otthon elsőre kísértetiesnek tűnhet, ám annál fényűzőbb enteriőrt takar. A város remek lehetőségeket nyújt az ismeretszerző sétákra, és vonattal Boston sincs messze, bár egyes helyeken érdemes nyitott szemmel járni, nehogy a titkosrendőrök szagot fogjanak. Szerencsére ez csupán gondolatban történhet meg, ha hagyjuk szárnyalni képzeletünket ebben a festői, fákkal szegélyezett villában, távol mindenféle disztópikus borzalomtól.

Foglalás ITT

Kiemelt kép ITT