A kedvenc magyar könyves bloggereim

Bár a Fyvone felülete csak egyéves, valójában négy éve vagyok jelen irodalmi bloggal az online térben, két éve pedig újságíróként is. Ez alatt az idő alatt meg sem tudnám számolni, hány panaszos írást olvastam a hitelt nem érdemlő könyves blogokról, az etikátlan hirdetéskezelésről, a vásárolt követőkről és hasonlókról. Úgy érzem, túl sok figyelem jut ezeknek a felületeknek, ahelyett, hogy valódi értéket közvetítő bloggerekkel foglalkoznánk.

Az alábbi bejegyzésben a saját kedvenceimet gyűjtöttem össze. Számomra ők azok, akik mindenkor megérdemlik, hogy rájuk figyeljenek.

Deszy könyvajánlója

A legjobb az alábbi felsorolt blogokban, hogy mindegyiket más miatt kedvelem, ez is jól példázza, hogy hiába közös a téma, aki sajátos meglátással közelíti azt meg, végül egyedit alkot.

Deszy oldala olyan, mint egy hatalmas irodalmi hírportál. Ha valami történik kedvenc könyveimmel – akár film lesz belőlük, akár sorozat, akár a kiadó oszt meg újdonságot vagy az író jelent be valamit – itt azon nyomban megtalálom. Az újdonságok mellett ugyanakkor a klasszikus könyvmoly énem sem unatkozik, vannak könyvértékelések, borító leleplezések, kreatív állandó rovatok – pl könyves köröm kedd vagy könyves napindító szerencsesüti- és az átlátható besorolásnak köszönhetően könnyen eligazodom a hihetetlen sok cikk között.

♥ Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a könyves szakma pörgős oldalát, a friss információkat, az elhintett érdekességeket egy-egy sorozat, vagy újonnan megjelenő kiadvány kapcsán (ja, és persze a remek mémeket 🙂 ).

Blog ITT

Tíz Kicsi Könyv

A Tíz Kicsi Könyvre nem olyan rég találtam rá, de rövid idő alatt vált az egyik kedvencemmé. Roppant igényes, elegáns és informatív, különösen imádom a blog Instagram felületét, mely az előbbi jelzőkre csak még inkább rászolgált. A könyvértékelésekre sosem kattintok félve, tudom, hogy spoilermentes, mégis figyelemfelkeltő és mindig rendkívül választékos. A blog írója rendre igyekszik új projektekkel felhívni a figyelmet az olvasásra, így magán a felületen is érződik, hogy létezésének missziója van a könyves világban.

♥ Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a minőségi tartalmakat, és szeretnének egy olyan közösséghez tartozni, ahol az olvasás sokkal többet jelent, mint egyszerű időtöltést.

Blog ITT

KönyvParfé

Ez a blog annyira kreatív, hogy még a WMN is írt róla – nem is egy cikket. De hát nincs is ezen semmi meglepő, hiszen sokak két legnagyobb szenvedélyét sikerült vegyítenie a blog tulajdonosának: az evést és az olvasást. Ritka, amikor egy oldalon ennyire érződik, hogy szívvel-lélekkel íródik, miközben nem csak leleményes, de minőségi is, úgyhogy azt hiszem, ennél többre nem is vágyhatna egy olvasó. A történetek betűi hétről-hétre alakulnak át ínycsiklandó receptek soraivá, és nem is akármilyenekké! Lehet édes, sós, sült vagy főtt, egészséges vagy bűnre csábító, a fogások éppoly izgalmasak, mint az őket megihlető kiadványok, és a róluk írt színvonalas értékelések.

♥ Szívből ajánlom azoknak, akik rajonganak a fantáziadús tartalmakért és akiknek jobban csúsznak a könyvek némi finom falattal leöblítve.

Blog ITT

Zakkant olvas

Ez a blog különösen közel áll a szívemhez, mert amikor néhány éve magánkiadásban megjelentettem a fantasy könyvem, talán az egyetlen volt, aki pozitív hozzáállással nyitott felém és értékelést tett közzé róla az oldalon. Anett írásait azóta is követem, szeretem a humorát, a személyes történetekkel tűzdelt fotóit, az egyedi stílusát, hogy gondolkodás nélkül is meg tudnám mondani, melyik posztot készítette ő. A kedvenceim egyértelműen a Könyvbár & Restaurant-ban megélt gasztroélményekről írt bejegyzések, de követhetitek a blogturnés értékeléseket, a könyvsorozatok életútját, sőt, még #mutimitolvasol klubot is visz a Facebookon, ahol szebbnél szebb könyves fotókban lehet gyönyörködni.

♥ Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a határozott, jellegzetes hangvételű, profi tartalmakat – Anett egyébként social media manager is – és azoknak, akik szívesen néznék a világot egy ízig-vérig könyvmoly szemüvegén keresztül.

Blog ITT