Ezeket a könyveket nézed 2019-ben!

2019 adaptációkban gazdag év lesz a könyvkedvelő mozirajongók nagy örömére. Mostanában egyébként is egyre divatosabbá vált – mintha eredeti történetet már csak a regényírók volnának képesek kitalálni – hogy a filmes nagyvállalatok a sikeres könyvek között válogatnak alapanyag után kutatva. Lássuk hát, milyen olvasmányokat rostáltak ki a következő esztendőre!

Maria Semple – Hová ​tűntél, Bernadette?

A hírhedt Bernadette Fox: A Microsoft csodagyermeke, Elgie Branch számára vidám, friss, tehetséges és kissé zűrös feleség.  Az iskola előtt várakozó anyatársak szemében: fenyegetés. A tervezőmérnökök számára ő az építészforradalmár.  A 15 éves Bee legjobb barátja, vagy egyszerűen csak: anyu. Egyszer csak fogja magát, és eltűnik. Beenek a világ végére kell utaznia, hogy megtalálja. A Hová tűntél, Bernadette? kötelező olvasmány, ellenállhatatlan, mélyen megindító könyv a helyét nem találó zseniről, anya és lánya szerepéről a világban.

A sikerből Cate Blanchette, Kristin Wigg és Judy Greer is kiveszi a részét, ugyanis általuk kerül vászonra ez a szórakoztató és szívmelengető történet. 

Várható premier: 2019 március

Jennifer Niven – Veled ​minden hely ragyogó

Megejtően szép kamasz szerelem három hónapja ez a sodró lendületű és megrázó történet, de még ennél is több: élet, halál, betegség, előítéletek és megbélyegzés, önfeláldozó igyekezet, gyász és a tragédiából való katartikus feltámadás körül forog Theo és Violet love storyja. A két végzős középiskolás fiatal öngyilkosságra készülve ismerkedik meg az iskola óratornyának keskeny párkányán állva. Ki menti meg a másik életét? Ki a felelős a másikért? Ki és mit tehet (tehetne) a leselkedő végzet ellen? Bepillanthatunk egy szeretnivaló fiú gondolat- és érzésvilágába, gyermekkori traumáiba, amelyek elkerülhetetlenül sodorják őt a kezdettől fogva sejthető végzet felé. 

A két boldogtalan tini karakterét Justice Smith és Dakota Fanning kelti életre. 

Várható premier: 2019 ?

Neil Gaiman · Terry Pratchett – Elveszett ​próféciák

Isten hét nap alatt teremtette a világot, ám az Ördög hét nap alatt elpusztíthatja azt.  Ismerkedjünk meg Adammel, az Antikrisztussal, akit elcseréltek. Aztán itt van az Apokalipszis Négy Motorosa, akik bőszen igyekeznek beteljesíteni az Armageddont. És persze Anatéma Apparát, aki bizonyíthatóan boszorkány, kezében pedig ott a kulcs, de üldözőbe vette az újjáalakult Inkvizíció. Ez lenne tehát az Útikalauz az Armageddonhoz Terry Pratchett, a méltán híres Korongvilág-regények írója, és Neil Gaiman, megannyi dark fantasy történet megalkotója tollából.

A TV sorozat az Amazon Prime-on lesz látható és olyan nevek szerepelnek benne, mint  David Tennant,  Michael Sheen és John Hamm. 

Várható premier: 2019 első fele

Patrick Ness – Kés ​a Zajban

Megdöbbentően eredeti, izgalmas, különleges könyv a felnőtté válás veszélyes útjairól. Todd Hewitt az utolsó fiú Prentissvárosban, ahol állandó, nyomasztó zajban mindenki hallja a többi ember gondolatát is. Nincsenek titkok. De Todd váratlanul tökéletes Csöndre bukkan. Hazudtak neki, ezért menekülnie kell… Patrick Ness young adult disztópiája a sci-fi rajongók nagy kedvence lett, így nem meglepő, hogy hamarosan jegyet is válthatunk rá. 

Az új Star Wars trilógiából ismert Daisy Ridley és a legfrissebb Pókember, Tom Holland kapták a főszerepeket. 

Várható premier: 2019 március

Stephen King – Állattemető

Dr. ​Louis Creed, a fiatal orvos kitűnő állást kapott: a Maine-i Egyetem rendelőjének lett a vezetője, ezért Chicagóból az idilli New England-i tájban álló, magányos házba költözik családjával. Azonban a tájat kettészelő országúton éjjel-nappal olajszállító tartálykocsik dübörögnek, halálos veszélynek téve ki a háziállatokat és az apróságokat. Nem véletlenül van a közelben egy nyomasztó légkörű, ódon temető az elgázolt háziállatok számára… Az első trauma akkor éri Louist, amikor egy baleset áldozatául esett, haldokló fiú a rendelőben óva inti az állattemetőn túli veszedelemtől. Aztán néhány békés hónap után a kis Cage elszabadul szüleitől, és szaladni kezd pici lábain az országút felé…

Jason Clarke, Amy Seimetz és John Lithgow főszereplésével újabb Stephen King adaptáción borzonghatunk. 
Várható premier: 2019 április

Anna Todd – After ​– Miután

Tessa igazi jó kislány. Egy rendes fiúval jár már évek óta, vannak tervei, ambíciói, és az anyja ügyel rá, hogy az élete a megfelelő irányban haladjon tovább. 
Aztán elsőévesként beköltözik az egyetem kollégiumába, és találkozik Hardinnal. Azonnal feltűnik neki a tetovált, piercinges fiú, aki mindenben különbözik attól, amit Tessa az addigi életében megszokott. Hardin rendkívül mogorva, sőt kifejezetten ellenséges vele, és a viselkedése miatt Tessának gyűlölnie kéne őt. Gyűlöli is, amíg egy este egyedül nem maradnak a fiú szobájában. Tessát megragadja a fiú sötét személyisége, és amikor megcsókolják egymást, olyan szenvedély támad fel benne, amilyet még sohasem tapasztalt. 

A Wattpad-on bimbózó – tini szürke ötven árnyalatnak tűnő – románcot milliók olvasták világszerte és most itt van a filmváltozat Hero Fiennes-Tiffin és Josephine Langford szereplésével. 

Várható premier: 2019 április 

Rhidian Brook – The ​Aftermath 

A második világháború után Lewis Morgan ezredest újjáépítési feladatokkal bízzzák meg, így Hamburgba költözik feleségével, Rachael-el. Helyzetük azonban fokozatosan elmérgesedik otthonuk volt tulajdonosával, mivel ahelyett, hogy a német özvegyembert és lányát az utcára kényszerítették volna, Lewis ragaszkodik hozzá, hogy a két család egy fedél alatt éljen. A fojtott légkörben mind a szülők, mind a gyermekek kénytelenek szembenézni valódi énjükkel, miközben mindennapjaikat átjárja az ellenségeskedés, a bánat, majd a szenvedély és az árulás, próbára téve hűségüket és emberségüket. 

A történelmi filmek királynője, Keira Knightley és Alexander Skarsgård alakítja a címszerepet a nagysikerű regény moziváltozatában. 

Várható premier: 2019 április

Nicola Yoon – A ​Nap is csillag

Nicola Yoon a New York Times bestsellerírónője, a Minden, minden szerzőjének legújabb könyve Natasha és Daniel, két fiatal reménytelennek tűnő szerelméről szól. Natasha csak a tudományban és a tényekben hisz, a sorsban és a végzetben cseppet sem, vagy olyan álmokban, amelyek sohasem válnak valóra. Majd New York egyik utcájának emberáradatában találkozik egy fiúval, és beleszeret. Alig tizenkét óra választja el attól, hogy a családját kitoloncolják Jamaicába. Megható történet a szerelemről, döntéseink súlyáról és az univerzum sokszor megfejthetetlen akaratáról. Milliónyi jövő áll előttünk, de vajon melyik válik valóra?

Ez az egy változat mindenképp, méghozzá Yara Shahidi és Charles Melton keltik életre a tavasszal debütáló mozifilmben. 

Várható megjelenés: 2019 május

Eoin Colfer – Tündérekkel ​életre-halálra

A 12 éves Artemis Fowl zseniális alvilági elme. De még Artemis sem sejti, mire vállalkozik, amikor túszul ejt egy tündért, nevezetesen Pinduri Berkenye századost – egy tisztet a TÜNdefi-egységből. Ezek nem azok a tündérek, akikről lefekvés előtt szokott mesélni anyukád. Ezek a tündérek fegyverrel mászkálnak, és életveszélyesek mindazokra, akik ellenük törnek. Artemis azt hiszi, simán zsebre vághatja őket – de aztán alaposan meglepődik..

Közel húsz évvel a könyv megjelenése után végre megérkezett a Disney Harry Pottere olyan nevekkel, mint Judi Dench, és Josh Gad.

Várható premier: 2019 augusztus

Donna Tartt – Az ​Aranypinty

A történet főszereplője egy szerető anya és egy távol lévő apa fia, a tizenhárom éves Theo Decker. Csodálatos módon túlél egy katasztrófát, mely azonban szétrombolja az életét. Magára marad New Yorkban, irányvesztetten és teljesen egyedül, míg végül egy gazdag barát családja befogadja. Ám a Park Avenue jómódú és távolságtartó világában sehogy sem talál otthonra. Sóvárog az anyja után, és görcsösen ragaszkodik ahhoz a tárgyhoz, amely a leginkább rá emlékezteti: egy kis méretű, varázslatos festményhez, amely végül az alvilág felé sodorja. 
Az Aranypinty egy régen várt klasszikus történet veszteségről, megszállottságról, túlélésről és önmagunk megtalálásáról.

A megfilmesítés jogait a Warner Bros. filmstúdió vette meg. Sarah Paulson, Nicole Kidman, Ansel Elgort és Luke Wilson brillíroz majd a filmváltozatban. 

Várható premier: 2019 november

A. J. Finn – Nő ​az ablakban

Anna ​Fox egyedül él New York-i otthonában, egy üresen kongó nagy házban, ami egykor boldog családi élete színtere volt. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiával küzd, napjait azzal tölti, hogy idegenekkel csetel a laptopján, régi filmeket néz, túl sokat iszik, és a szomszédjait figyeli. Amikor Russellék beköltöznek a szemközti házba, még inkább felerősödik benne a vágy, hogy újra együtt legyen szeretteivel. Aztán Anna meglát valamit az ablakból, amitől ingatag világa omladozni kezd. Tényleg látott valamit, vagy csak a képzelete játszott vele? És milyen következményekkel jár, ha megvádolja új szomszédjait? 

A könyv jogait negyven országban adták el szerte a világon, és a 20th Century Fox készít belőle filmet Amy Adams főszereplésével. 

Várható premier: 2019 október

Louisa May Alcott – Kisasszonyok

A March család az amerikai polgárháború idején apa nélkül marad, és a négy nővér, akik imádattal csüggnek anyjukon, szinte egy év leforgása alatt kamasz lányból fel-nőtt nővé érik. Meg, a legidősebb és legcsinosabb közülük, a tizenöt éves Jo író szeretne lenni; Bethnek a zene a mindene, míg Amy, a szőke szépség imád festeni. 
Képzelt és valóságos szerelem, ártatlan és baljós pletykák, testvériség és féltékeny-ség szövi át a March nővérek eme különös és szívderítő történetét.

Minden idők egyik legkedveltebb lányregényének adaptációjához Emma Watson, Meryl Streep és Timothée Chalamet adják a nevüket.

Várható premier: 2019 december

 

 

forrás ITT és ITT