Mindent tudsz a Gyere haza szerzőjéről?

Szeptember hónap könyvének szerzője Jodi Picoult, aki óriási népszerűségnek örvend Amerikában szerelmes családregényeivel. Lássuk csak, milyen érdekességeket tudhatunk a Fyvone könyvklub jelenlegi olvasmányának írójáról. 

Jodi Lynn Picoult néven született New Yorkban, 1966. májusában. Itt is írta meg első regényét, mindössze ötévesen, mely A rák, aki félreértette címet kapta. 

Egyetemi éveit a Princetoni intézményben töltötte, ahol írást tanult, és két novellát is publikált a Seventeen magazinban. Miután végzett, szövegkönyveket szerkesztett, irodalmat oktatott, majd mesterképzésben tanári diplomát szerzett a Harvardon. Férje Tim Van Leer, akivel Hanoverben nevelik gyermekeiket.

Bár már 1992 óta alkot, az igazi siker csak 2004-ben jött el számára, amikor megjelent a Nővérem húga című regénye, melyet aztán Cameron Diaz főszereplésével meg is filmesítettek. Legnagyobb sikere a Tizenkilenc perc, amely 2007-ben jelent meg, és sokáig szerepelt a New York Times bestsellerlistájának élén.

A DCC képregények harmadik szériás Wonder Woman sorozatának írója. Első műve 2007. március 28-án jelent meg, az utolsó pedig június 27-én.

A hétvége szent, az a családé, de ezt leszámítva hétköznaponkénti munkával képes kilenc hónap alatt megírni egy új könyvet. 

Könyvei hitelesebbé tételéért sok mindent megtett már: a The Pact kedvéért bevonult egy napra a börtönbe, a Plain Truth című alkotásáért egy hétig együtt élt egy amish családdal, és megtanulta, hogyan kell tehenet fejni, a Second Glance-ért még a szellemvadászatra is hajlandó volt, a The tenth Circle alkotási folyamata alatt pedig Alaszkába utazott egy eszkimó faluba, ahol végigszurkolt egy kutyaszánhúzó versenyt.

Legemlékezetesebb olvasmánya: Sara Gruen – Vizet az elefántnak. 

A Gyere haza című regénye feltárja, hogy mit is jelent homoszexuálisnak lenni a mai világban, és hogy a reprodukció tudománya milyen mértékben haladta meg jogrendszerünket.  Milyen akadályokat kell leküzdenie egy egynemű párnak, ha házasságot kívánnak kötni vagy gyermeket adoptálni? És ami a legfontosabb, mit ért a mai kor és világ a hagyományos család fogalmán?

A Gyere haza egy olyan lenyűgöző történet, amelyben az író egy fontos témában kíván hatni az emberek véleményére. 

Ha szereted tudni, milyen zenét hallgatott az írónő a mű születése alatt vagy, hogy mit ajánl olvasás mellé, akkor hallgass bele a Gyere haza playlistjébe ITT

forrás: ITT és ITT

kiemelt kép: ITT