Olvasnivaló a fa alá

Idén karácsonykor nálunk mindenki könyvet kért a családban, így hát annyira nem kellett megerőltetnem magam, amikor számba vettem, milyen könyveket is ajánljak nektek. Íme az én változatos listám, melyből bármit szívesen olvasgatnék a fa alatt. 

kép: pixabay.com

 

 1. Álmodozóknak – Esti mesék lázadó lányoknak (Elena Favilli, Francesca Cavallo)

kép: http://kep.cdn.index.hu

Ezt a csodás irományt volt szerencsém kézbe venni, mielőtt még a “Jézuska” elvitte volna előlem, mondván – vasárnapig nem láthatod! A grafikák valami mesések, de tényleg! A kedvencem Elisabetta Stoinich rajzai lettek, itt nézhetitek meg őket. Na, de lássuk csak, miről is szól ez a könyv!

A szerzőpáros teljesen újragondolta a mese műfaját és száz rendkívüli nőt választott főszereplőnek egy-egy oldal erejéig. Olvashatunk Kleopátrától Marie Curie-n át Michelle Obamáig. A jobb oldalon portrék egészítik ki képzeletünk világát, melyet hatvan grafikusnő készített. Fontos még tudni a kötetről, hogy közösségi adománygyűjtésnek köszönhetően valósult meg. A könyv hősnői nem a képzelet szüleményei, valós személyek, így valós, kézzelfogható példával szolgálnak minden álmodozó és bátor lány számára.

 

2.  Írói babérokra törőknek – A siker tintája (Varga Bea)

kép: https://moly.hu/system/covers/big/covers_467525.jpg

 

Ez volt az a könyv, amit egyszerre borzasztóan meg akartam szerezni, ugyanakkor féltem is tőle. Féltem, mert tudtam, ráébreszt majd egy csomó dologra, amit lehet, hogy az írás terén rosszul csinálok. De mindemellett nagyon vártam, hogy ezáltal milyen sok újdonságot, fortélyt ismerhetek meg az írással kapcsolatban.

A könvy egy kreatív írásos szakirodalom, írástechnikával, szakmai alapokkal fűszerezve. Betekintést enged a lektorok szigorú világába, a kézirat elkészítésének lépéseibe, de olvashatunk az írói válságról és természetesen a siker receptjeiről. Interaktív, szórakoztató írói kalandkönyv. És ami a legjobb, hogy üres kis oldalak is vannak benne, ahol azon nyomban kipróbálhatod, amit olvasásban már elsajátítottál.

 

 

3.  Kikapcsolódni vágyóknak – Felvont vitorlák

kép: https://konyvmolykepzo.hu/wp-content/uploads/2011/11/7333_b1.jpg

(V. K. Bellone)

Mivel Könyvmolyképző rajongó vagyok (már ha lehetséges egy kiadóért rajongani), ezért évről évre nyomon követem az Aranymosás regénypályázatot, melynek idei nyertese V. K. Bellone írása lett, a Meridia trilógia első része. Fontos tudni, hogy ez a könyv több, mint 200 kötetet utasított maga mögé!

Meridia a vallás, az intrika és a titkok birodalma. Vannak itt főpapnők, sivatagi barbárok, kényszerházasság, hajókapitány, kaland és harc. Most komolyan, kell ennél még több? Az a jó ebben a könyvben, hogy nők és férfiak is egyformán megtalálhatják benne a kedvenc irodalmi alkotóelemeiket.

 

 

 

4. Kíváncsi kicsiknek – Első könyvem az univerzumról (Farkas Róbert)

A Könyvesblog Magazin Szívünk rajta-programjának kiemelt könyve lett ez az írás, melyet Farkas Róbert írt. A szerző egy rókapapa és egy kisróka beszélgetésén keresztül tárja fel a gyerekek előtt a világűr titkait. Egy nagyon bonyolult téma különleges, érthető köntösbe zárva. Persze nem elhanyagolandó a csodálatos vizuális környezet, amelybe belecsempészték a minőségi tartalmat és az eredetiséget.

Ez a könyv Rókapapa meséje a világ keletkezéséről. Alkotója, a grafikusként is elismert Farkas Róbert először angol nyelven, közösségi finanszírozással valósította meg, most pedig a világmindenséget fürkésző magyar gyerekek is választ kaphatnak kérdéseikre. Ez a könyv az Eszes Róka-sorozat első darabja, amelyet Raffai Péter, az ELTE Atomfizikai Tanszékének asztrofizikusa a jövő felfedezőinek ajánl. Ez a könyv az első könyved az univerzumról.

Forrás. moly.hu

kép: http://minimatine.hu/wp-content/uploads/elso_konyvem_az_univerzumrol_DSC_1726.jpg

 

5. Nektek mi az abszolút kedvenc az év végén? Mit kaptatok/kértetek a fa alá? 🙂 

Kiemelt kép: pixabay