Mi az a Nurd-völgy?

A blogregényem fő helyszíne nem más, mint a koboldok mágikus birodalma, vagyis Nurd-völgy.

Ebből kifolyólag a többi tartománnyal ellentétben most kicsit jobban elmerülünk a részletekben.

Kezdjük is mindjárt egy térképpel 🙂

 

Főbb helységnevek (jobbról körbe fel): Balor bányája, Portékplacc, Fátyoldomb, Fagyöngyszállás, Táltostisztás, Lápzuboly, Tündöktó, Árnyberek, Vakegér kocsma, Kopárliget, Suttogó cédrus – ITT részletesebben megismerheted melyik név mit takar 🙂

Fekvése: keleten fekszik a Rundgal-rengeteg szomszédságában.

Nevének eredete: Nevét alapítójáról, Nurdmórról kapta, kinek neve azt jelenti, hogy hatalmas Nurd király.

Gazdasága: A völgy gazdasága a természettel való egyensúlyon alapszik. Csak annyit vesznek el, amennyit vissza is adnak.

Közlekedés: Nurd-völgyben a fák hatalmasak, ezért könnyedén lehet a gyökereiken keresztül közlekedni, de népszerű járművek még a felhőkön úszó hajók, vagy a vándor városok, melyek általában egy óriás teremtmény hátára épültek. A völgyben repülő állatok is élnek, de a fák lombjai között épült légifolyosókon is lehet közlekedni.

Oktatás: Gyermekkorban a koboldok a Druida rendek házaiban tanulnak, később pedig különféle mesterek tanítják a őket többek között olyan szakmák elsajátítására, mint például a szivárványvadászat, a lombházkertészet vagy a lóheretermesztés.

Egészségügy: A gyógyítást is a druida papok végzik, számos boszorkány és gyógyász segítségével, a varázslat és a tudomány együttes erejével.

Közbiztonság: Kulcsőrzők vigyázzák az emberek és a koboldok világa közti kapukat. A kulcsőrzők igen nagy varázslókészséggel rendelkező koboldok, akiket egy meglehetősen veszélyes tornán választanak ki.

Pénznemeik: gubron és trillő

Néptánc: A völgyben a négy őselem táncát járják, mely ősidők óta a koboldok autentikus néptánca.

Történelem: keletkezés: Kr u. 13. század, a második legfiatalabb tartomány (legifjabb Zordzug).

Jelképe: Nurd-völgy jelképe a már korábban említett Suttogó cédrus, melynek kérgéhez dőlve a fa elsuttogja a mennyben lakó lelkek el nem mondott szavait. A fa a tartomány címerének fő motívuma.