Téli könyvbörze az ünnepekre

A hétvégén a bookline oldalán kalandozgattam a jobbnál jobb könyvek között. Így jutottam el a sikerlistáig, ahol válogattam egy kicsit, hogy könnyebb legyen eligazodni a karácsonyi könyvvásárlások közepette. Egy jó könyvnek mindig lehet örülni, így az ünnepek közeledtével szuper ajándék lehet bárkinek. 

book-gift
kép:http://0.tqn.com

 

 

covers_406882
kép:https://moly.hu


Utazó lelkeknek

Kepes András – Világkép

Mi végre vagyunk a Földön? Megérthetjük-e egymást valaha? Mi a jó és mi a rossz? Mit jelent a szabadság? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ Kepes András újságíró, aki nemcsak televíziós pályafutása alatt (Világfalu) szerzett rengeteg tapasztalatot a különböző kultúrák egymáshoz való viszonyáról, hanem tanulmányai alatt is.  A feltett kérdésekre számos jó válasz létezik. Ezeket az apró darabkákat próbálja nekünk összeilleszteni, hogy lelki GPS-ként szolgáljon megtalálni saját világképünket mások bennünk heverő, és ránk ható gondolatai között.

 

 

 

A hátborzongató romantika kedvelőinek

kép: https://moly.hu
kép: https://moly.hu

Dinah Jefferies – A teaültetvényes felesége

Gwen tizenkilenc éves, mikor szerelemmel telve Ceylonba utazik teaültetvényes férjéhez Laurence-hez. A csodálatos birtok azonban szépségén kívül egy elhagyatott sírt is rejt, poros ruhásládával.

Laurence hamarosan megváltozik: távolságtartó és mogorva lesz, és a rejtélyekre sem ad magyarázatot.
Bár Gwen teherbe esik és úgy tűnik ettől Laurence is boldog, az igazi megpróbáltatások még csak most kezdődnek. Szívbemarkoló döntések, tragikus titkok egy lebilincselően izgalmas regényben, mely elkalauzol az 1920-as évekbe, ahol az utolsó oldalakon is fordulatok várják az olvasót.

 

 

Érzelmi intelligenciát fejlesztőknek

Kádár Annamária – Lilla és Tündérbogyó 

Eme kötet Lilla és Tündérbogyó összes eddigi történetét gyűjti össze. A Mesepszichológia köteteiben korábban megjelent húsz mesét – melyek önéletrajzi ihletésűek – most tíz új követi, hogy szórakoztatva segítsenek az érzelmi intelligencia fejlesztésében.  A könyv segít a lelkileg egészséges felnőtté válásban, gyermekeink érdekeinek érvényesítésében, konfliktuskezelésben, az érzelmek felismerésében és képességeink szabályozásában.

“Tündérbogyó segít Lillának és a mesét hallgató gyermeknek is kifejezni az érzelmeit, megérteni és elfogadni azokat. Nem oktat ki, nem mondja meg, mit kell tenni, csupán ott van Lillával örömében, bánatában, magányában; együtt érez vele, amikor csalódott; megérti és visszatükrözi érzelmeit; törődik a szükségleteivel, és támogatja őt döntéseiben.”

kép:http://www.teatrulariel.ro
kép:http://www.teatrulariel.ro

 

Izgalmas, erotikus történetek kalandorainak

Laurelin Paige – Hudson

kép:https://moly.hu
kép:https://moly.hu

“Vajon mitől hiszi valaki azt, hogy szerelmes egy másik emberbe? Lehet manipulálni ezt az érzést? Erőltetni? Elhatároztam, hogy belevágok egy kísérletbe.”

Bolondíts magadba egy lányt, taszítsd el magadtól, és nézd, amint darabokra hullik – ez Hudson Pierce megunhatatlan játéka. A fiatal és sármos férfi vagyonának és hatalmának köszönhetően semmiben sem szenvedett hiányt. Szerelemben azonban soha nem volt része. Hideg és számító lett, hiába próbálta átélni sok nő mellett az igaz érzelmet. Ekkor lépett be az életébe egy lány, aki szexi, okos, kicsit bolond, de még nincs megtörve, akinek édes az íze, és reményt ad, hogy talán Hudson is kigyógyulhat az őt sújtó átokból. Ő Alayna Withers. Hudson és Alayna szenvedélyes történetét ezúttal a férfi szemszögéből ismerhetjük meg. Fény derül titokzatos múltjára, kapcsolatára a számító Celiával, és arra is, miben hasonlít a lányra, akivel pokolra kell jutnia, hogy megszabaduljon a démonaitól.

 

 

 

 

Mindenkinek 🙂

kép:https://s03.static.libri.hu
kép:https://s03.static.libri.hu

Varró Dániel – Mi lett hova?

Küldök egy új verset, Óda a haladékhoz címűt, remélem, elég szívhez szóló, mert pár nap haladék még nagyon elkelne..

– írja a költő a kiadónak, aki természetesen meghatva megadja a haladékot, hiszen ez a kötet csupán tizenhét évvel a Bögre azúr, valamint épp hogy kilenc évvel a Szívdesszert után készül el, és hát a jó munkához, tudjuk, idő kell. Főleg, ha a költő nem kapkodós.

Viszont bámulatos költemények születhetnek épp emiatt arról, hogy nem az, és hogy milyen nem még. Hogy nem kertbarát, nem e-mail- és telefonbarát, viszont gyerek- és családbarát, illetve hogy mit jelent számára a költői szerep, kiváltképp mikor hitvesi, esetleg létösszegző lírát vagy épp futballkommentátor-ódát, tehenészeti költeményt költ. Ebben a kötetben minden tiszta sor, mindent ki lehetett mondani, minden olyan mint minden, és Daniból közben Dániel lesz, mi pedig megtudjuk, hogy az ő korában / egy rendes költő meg van halva már. Azonban ő konokul ragaszkodik magánemberi rendetlenségéhez, miközben ha a rímek és ütemek rendjéről van szó, a nyelv és a forma úgy engedelmeskedik neki, ahogy nagyon keveseknek a kortárs költészetben.

 

 

forrás: https://moly.hu

kiemelt kép: https://www.noonpost.org