Bridget Jones és a naplóból kihagyott titkok

Az évek során sok mindent megtudhattunk a mi imádnivalóan esetlen szinglinkről nyilvános naplóvezetési szokásainak köszönhetően. Filmeken keresztül szurkoltunk neki és benne látott önmagunknak, hogy pozitív gondolkodásmódja, bájos humorérzéke és bátorsága átsegítse őt az egyedüllét félelmein és végre megtalálja a boldogságot. Az idén szeptemberben mozikba kerülő harmadik film kapcsán összeszedtem pár érdekességet a mi örök romantikus, kelekótya hősnőnkről és az ő korábbi korántsem unalmas történeteiről.

bridget-jones
Kép: http://www.drinkinginamerica.com

1. 1995-ben, eredetileg egy szerény rovatnak indult Bridget története a The Independent magazinban. Írója Helen Fielding volt, aki egy Bridget Jones nevű Londonban élő szingli szemszögéből szólt az olvasókhoz. A rovat hamar ismert lett és tíz év leforgása alatt három nemzetközi bestseller és mostanra három film született belőle.

2. A megfilmesítéskor sokáig nem volt egyértelmű, hogy ki tudná a leghitelesebben alakítani a bohókás karaktert. Szóba került többek között Kate Winslet, Helena Bonham-Carter, Tilda Swinton, Liz Hurley, Rachel Weisz, Selma Blair, Nicolette Sheridan, Emily Mortimer és Kristin Scott Thomas is. Persze ma már elképzelhetetlen volna a szerep Renée Zellweger alakítása nélkül. Pedig a kezdetekkor a rajongók nem támogatták az ötletet, hogy egy déli akcentusú amerikai színésznő játssza el az angol szinglit.

Kép:http://humenonline.hu
Kép:http://humenonline.hu

3. De Renée kemény munkával mindenkinek bebizonyította, hogy nála alkalmasabbat nem is választhattak volna a szerepre. A hetekig tartó felkészülés alatt Renée Bridget Cavendish néven a Picado kiadónál dolgozott, hogy munkatapasztalatot szerezzen és kiejtéstanárhoz is járt. Colin Firth nyilatkozata szerint zavarbaejtő volt, ahogy a forgatási szünetekben sem engedte el a karaktert, nehogy kijöjjön a gyakorlatból:

“Különös érzés fogott el, amikor arról beszélgettünk, hogy milyen az élet odahaza Texasban, és olyan volt a kiejtése, mint akit akkor engedtek szabadon egy angliai teadélutánról…”

Mindemellett Renée körülbelül 12 kilót hízott a szerep kedvéért, melyet 7 hónapon át tartó napi 4000 kalóriás étrenddel ért el, természetesen főleg egészségtelen ételekkel.

4. Renée Zellweger nem dohányzik, ezért a remek színészi játékhoz egy sokkal egészségesebb növényi cigarettát használtak, ami dohány – és nikotin mentes.

bridgetjones31
Kép: http://www.celebitchy.com

5. Az első film végén látható fantasztikusan romantikus havas jelenetet nyár közepén forgatták. A jelenetben látható hópelyhek sajnos egytől egyig hamisak. Így már érthető, miért nem fázott a színésznő abban az apró bugyiban.

Gif: tumblr.com

6.  A most vászonra kerülő harmadik film nem a harmadik könyv történetét dolgozza föl. Sokkal inkább valahol a második és a harmadik könyv között lehetne elhelyezni. A sztorit az írónő újságcikkei alapján készítették el.

7. A legújabb film betétdalát a bársonyos hangú Ellie Goulding énekli, ami fantasztikusan fülbemászóra sikerült. Hallgassátok meg Ti is! 🙂

És íme a film magyar nyelvű előzetese, melyben Bridget újabb szerelmi kalandokba keveredik 🙂

 

Számos dologra tanított meg minket Bridget karaktere. Többek között arra, hogy a legkritikusabb élethelyzetben se veszítsük el humorérzékünket és pozitív életlátásunkat. Sose vegyük túl komolyan magunkat, vagy az életet. Legyünk bátrak, ha az álmainkról és önmagunk felvállalásáról van szó, mert sokszor a tökéletlenség szüli a legszorosabb kötelékeket az emberek között. 

 

Gif: tumblr.com

 

Kiemelt kép: http://fotografias.antena3.com