Csajos könyvek vízpartra

A nyár a szabadság, a pihenés és a szórakozás időszaka. Ilyenkor végre van idő a kultúrára is: most előveheted mindazokat a könyveket, melyeket egész évben el akartál olvasni. Ha viszont éppen nincs ötleted, akkor sem kell órákat rostokolnod a könyvtárban. A következő történetek kitűnő társaid lehetnek, akár az árnyékban hűsölsz, akár a fényben sütkérezel.

 


Kerstin Gier: Férfiak és egyéb katasztrófák

kép: https://moly.hu

Hősnőnk Judith, a 26 éves egyetemista meglehetősen elégedetlen az életével. Izomagyú barátja fontossági sorrendjében a kerékpározás után szerepel, és folyamatos harcban áll a kilóival és a pattanásaival. Barátnői helyzete sem rózsásabb: Susanna elsüllyed egy gusztustalan haspók mellett, Katját gátlástalanul csalja a barátja, Bille fejét pedig elcsavarja egy korlátolt, nagyképű alak. A hősnőt azonban helyzetkomikumokban bővelkedő magánéleti kudarcai nyílegyenesen vezetik az öntudatos önmegvalósítás felé.

 

Vass Virág: Franciadrazsé

kép: https://s01.static.libri.hu

Réka, az ambiciózus, huszonéves lány egy pályázatnak köszönhetően Európa legnagyobb médiabirodalmában tölti szakmai gyakorlatát, ahol azonnal belehabarodik a művelt, bohém és sármos művészeti vezetőbe. A férfit azonban egy negyvenes éveiben járó párizsi anyuka tartja érzelmi fogságban, miközben a fiatal magyar gyakornoknak sem tud ellenállni. Riválisa lehet-e egy érett nő egy huszonéves lánynak? Mennyi igazság rejlik a közhelyek által felhabosított francia szexepilben? Miért éppen Párizsban derül ki, mit jelent Jin módra gondolkodni és Jang módra élni?

 

Daniel Glattauer: Gyógyír északi szélre

kép: https://s03.static.libri.hu

Emmi Rothner e-mailben szeretné lemondani a Like magazin előfizetését, de félreüt egy betűt, és levele véletlenül Leo Leikénél köt ki. Minthogy újra meg újra a rossz címre ír, Leo egy idő után kénytelen felvilágosítani őt a tévedéséről. Így veszi kezdetét a különleges levélváltás, melynek során a teljes ismeretlenség és kedves bensőségesség közötti keskeny mezsgyén egyensúlyozva egyre közelebb kerülnek egymáshoz, míg végül kénytelenek feltenni maguknak a kérdést: vajon a levelekben kifejezett, egymás iránti egyre erősebb érzéseik kiállják a személyes találkozás próbáját?

 

Kristina Ohlsson: Lotus Blues

kép: http://cdn.blog.hu

Martin Benner ügyvéd ajtaján egy kétségbeesett férfi kopogtat be azzal, hogy a húgának segítségre van szüksége. Ebben nem is volna semmi különös, ha a lány nem lenne hónapok óta halott. Vagy ha nem derülne ki, hogy az illető nem más, mint az újságok által Sara Texasnak elnevezett sorozatgyilkos, aki – mielőtt végzett magával –, ötrendbeli gyilkosságról tett beismerő vallomást. Ám az igazságkeresés olykor igencsak veszélyes, és Benner üldözőből hamarosan üldözötté válik, óriási veszélybe sodorva nem csak magát, de kislányát is.

 

Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer

kép: https://moly.hu

A regény főhőse, Tess Brookes a kötelességtudat mintapéldánya. Évek óta szorgalmasan dolgozik a reklámügynökségen, és ezerrel húzza az igát.  Amikor eljön a várva várt és megérdemelt előléptetés ideje, Tesst váratlanul elbocsátják a reklámügynökségtől. A történtek után Tess őrült elhatározásra jut. Véletlenül felveszi lakótársa telefonját, és elfogadja a Vanessának szóló felkérést. Úgy dönt, ha a becsületesség eddig nem vezetett eredményre, akkor kipróbálja, milyen Vanessának lenni.  Így alakul, hogy Tess profi fotósnak kiadva magát elutazik Hawaii-ra. Tess-re rengeteg slamasztika és Nick személyében egy észbontóan szexi, megrögzött nőcsábász újságíró vár a gyönyörű szigeten. Csak győzzön bárkiből és bármiből kikecmeregni!

 

We’ll Always Have Summer – Örökké nyár lesz

kép: https://konyvmolykepzo.hu

Belly csak két fiúba volt szerelmes életében, és mindkettőjük vezetékneve: Fisher. Miután az utóbbi két évet Jeremiah-val töltötte, szinte teljesen biztos abban, hogy megtalálta benne a lelki társát.

Szinte.

Conrad még mindig nem tette túl magát a tévedésén, hogy elengedte Bellyt. Amikor a lány és Jeremiah elhatározza, hogy összeköti az életét, Conradnak rá kell ébrednie: most vagy soha – vagy elmondja Bellynek, hogy szereti, vagy örökre elveszíti. A lány nem kerülheti el, hogy összetörje egyikük szívét.

forrás: moly.hu
kiemelt kép: pixabay