Könyves kávémustra Budapesten

Összeszedtem Budapest néhány olyan kávézóját, ahol különösen jó érzés egy (két-három-négy) csészényi fekete mellett néhány lélekmelengető írói gondolatot is magunkba dönteni. 


♥♥♥ 

Massolit Books & Café

kép: https://i2.wp.com

Ez a hely az idegennyelvű kávérajongók törzshelye. Mindenféle témában találni itt angol nyelvű köteteket és ezeket néhány csésze finom fekete társaságában részletesebben is átnyálazhatjuk. Ha nincs meg nekik egy könyv, szívesen segítenek beszerezni. A gazdag kávékínálat mellett bagellel, browniekkal, francia quiche-sel, répatortával és sok más finomsággal is tudnak szolgálni, melyeket a hangulatos belsőkertben, fügefákkal körbevéve is elfogyaszthatsz.

1072. Budapest, Nagy Diófa utca 30

Kelet Kávézó és Galéria

kép: https://breakslow.hu

Az Újbudán található Keletben van mindenféle kézműves és minőségi kávé. A hangulatot a keleti kultúra határozza meg, aki pedig egy kicsit magányra vágyik, annak irány a galéria, ahol olykor kiállításokat is böngészhetünk. Mindemellett a Kelet használt könyvcsere pontként is működik!

1114. Budapest, Bartók Béla út 29.

Gdansk Könyvesbolt és Büfé

kép: https://i2.wp.com

A Bartók Béla út gyöngyszeme a Gdansk lengyel könyvesbolt, amely amellett, hogy a legendás lengyel-magyar barátságot kívánja továbberősíteni, falatozó, söröző és kávézó is egyben. Itt főleg lengyel nyelvű könyvekkel és folyóiratokkal találkozik a látogató. Kellemes lengyel zene szól egész nap, mely alatt izgalmas gasztronómiai utazást tehetünk. De akkor sem kell félnünk, ha maradnánk a magyar ízeknél. Kóstoljunk meg egy gombakrémes melegszendvicset. Abban biztos nem csalódunk.

1111. Budapest, Bartók Béla út 46.

BOOKR

kép: https://i2.wp.com

A BOOKR amolyan butik könyvesbolt. Egyszerű, otthonos hely, ahol az olvasás menő és a raklapok rogyásig vannak pakolva könyvekkel. Leülhetünk a kanapéra, vagy bekuckózhatunk a kávézósarokba kortyolgatni. Rendszeresek a felolvasóestek és az író-olvasó találkozók is, így tehát a BOOKR-t nyugodt szívvel nevezhetjük a bécsi negyed kulturális fellegvárának.

1036. Budapest, Bécsi út 65.

Bookta

kép: https://i0.wp.com

A Gül Baba türbéjétől nem messze fekvő Bookta egy régi könyvesboltból lett kialakítva.  A Booktában a hangsúly a boron és a pálinkán van, de válogathatunk a kézműves sörök között is. Ételek terén az olasz bisztró irányzat a hangsúlyos. Vannak pizzák, tészták és tunkolós finomságok és persze kávék. Az alsószintet könyvespolcokkal rendezték be, ahol több száz kötet talált otthonra. 

1023. Budapest, Margit utca 3.

KönyvBár & Restaurant

kép: https://etterem.hu

1074. Budapest, Dob utca 45.

forrás: https://funzine.hu
kiemelt kép: pixabay